Metallica вперше виконали трек Inamorata на концерті

У гурту Metallica відбулася концертна прем’єра пісні Inamorata, яка вийшла на одинадцятому альбомі 72 Seasons 2023 року. Захід пройшов у Мюнхені, Німеччина. «Inamorata» є найдовшою піснею Metallica на сьогоднішній день, її тривалість складає 11 хвилин та 10 секунд.

Metallica Hysteria Slider

Басист Robert Trujillo розповів про свою партію в Inamorata:
Насправді я намагався просто заплющити очі та відчути кожну ноту. Я кажу людям, що ця пісня нагадує мені про… чудову поїздку по штату Пенсільванія та узбережжя Каліфорнії. Я бачу хвилі, я бачу силу океану, сонця, берегової лінії. І коли справа доходить до зриву, настає просто неприборканий, прекрасний момент, і я заплющую очі, вбираючи кожну ноту. Я намагався бути трохи мелодійним, але водночас намагався створити достатньо простору, щоб Джеймс міг туди вписатися, і ми могли б працювати разом і спілкуватися. Це один з моїх улюблених моментів у Metallica.

Також Трухільо додав, що ця пісня – «щось середнє між красивим старим фільмом і справді класною картиною чи чимось у цьому роді… У цьому є щось прекрасне».

James Hetfield поділився, як група готувалася до гастролів:
Очевидно, що перед тим, як вирушити в тур, ми сидимо і намагаємося згадати безліч досить крутих пісень, які ми маємо. А потім ми просто довіряємо моменту, як тільки ми зберемося разом, ми скажемо: «О, так!». І спрацює м’язова пам’ять!

Вокаліст Metallica зізнався, що він часто сумнівається у собі та його відвідує думку: Ого, ми вже старі. Ми не можемо цього зробити. Хетфілду навіть сняться кошмари:
Я приходжу до концерту. Усі валять дурня, або за лаштунками зібралося 200 людей. А де мої речі? Де сет-лист? Які пісні ми виконуємо? І ще сняться такі типові речі, як, наприклад, гриф гітари, зроблений з гуми, і на ньому є лише дві струни. А де мій технік? І гітарний шнур не дає мені дістати мікрофон!