Прах лідера Motörhead стане символом фестивалю Bloodstock в Англії

На британському музичному фестивалі Bloodstock щорічно виставлятиметься урна з прахом засновника гурту Motörhead Леммі. Фанати зможуть подивитися на урну, виконану у формі погруддя відомого музиканта, та вшанувати його пам’ять.

Цьогорічний захід пройде з 8 по 11 серпня у місті Каттоні. Крім урни з прахом на фестивалі експонуватимуться деякі пам’ятні речі, які належали учасникам Motörhead, у тому числі інсталяція у вигляді гримерки Леммі. Коли фестиваль добігає кінця, порох рокера перевезуть до клубу Rock City у Ноттінгемі. Там шанувальники також зможуть подивитися на нього.

Lemmi Kilmister

Менеджер Motörhead вважає цю ідею «гідною даниною пам’яті у серії поховань праху Леммі у його найулюбленіших місцях». У 2023 році невелику частину праху вже розвіяли на фестивалі Wacken Open Air у Німеччині. Інші частини були передані близьким рокера у спеціальних капсулах у вигляді куль, а також використані для створення татуювань для тур-менеджера та помічника продюсера Motörhead.

Motorhead 1975

«Після ядерної війни живими залишаться тільки таргани та Леммі», – так любили говорити фанати музиканта. Леммі помер у 2015 році від раку, який був діагностований лікарями лише за два дні до смерті музиканта. Ієну Фрейзеру “Леммі” Кілмістеру на той момент було 70 років.