Помер барабанщик оригінального складу AC/DC Colin Burgess

У віці 77 років помер Колін Берджесс – барабанщик оригінального складу AC/DC. Він грав у групі з листопада 1973 року по лютий 1974 року. Колектив повідомив новину у своїх соціальних мережах пізно увечері 15 грудня.

Colin Burgess

Засмучені новиною про смерть Коліна Берджесса. Він був нашим першим барабанщиком та дуже шанованим музикантом. Добра пам’ять, спочивай зі світом, Колін.

Берджесс встиг записати з групою дебютний сингл Can I Sit Next To You Girl. Пізніше трек було перезаписано вже з Філом Раддом за барабанами та Боном Скоттом на вокалі замість Дейва Еванса.

Барабанщика було звільнено за пияцтво — після особливо невдалого концерту, який він відіграв нетверезим. Пізніше він стверджував, що хтось підсипав йому щось у напій.

З 1968 до 1972 року Берджесс був учасником австралійської групи The Masters Apprentices. Колектив був досить популярним у країні. Разом з Берджессом ансамбль записав чотири сингли, які потрапили до топ-20 австралійського чарту: “5:10 Man”, “Think about Tomorrow Today”, “Turn Up Your Radio” та “Because I Love You”. У 1988 році гурт (і Берджесс у тому числі) був включений до Зали слави австралійської музики (ARIA Hall Of Fame).