Вийшов перший за сім років альбом Metallica “72 Seasons”

Гурт Metallica випустив свій одинадцятий і перший за сім років альбом «72 Seasons». На платівку увійшли 12 треків загальним хронометражем 77 хвилин. Продюсером альбому виступили самі James Hetfield та Lars Ulrich разом із Грегом Фідельманом, з яким був записаний і попередній диск Metallica Hardwired… To Self-Destruct.

Metallica Group 72Seasons

Джеймс Хетфілд пояснив назву альбому:
Концепт “72 Seasons” з’явився через книгу, яку я читав. Вона про дитинство та про те, як розібратися зі своїм дитячим досвідом вже у дорослому віці. І 72 сезони – це, по суті, перші 18 років вашого життя. Як ви розвиваєтеся, росте, дорослішає, як формується ваш власний світогляд і особистість за ці перші 72 сезони. Деякі речі складніше, ніж інші — ви знаєте, деякі речі ви не можете розбачити, і вони з вами до кінця вашого життя, а щодо інших речей, ви можете перемотати плівку і поставити нову котушку в оповідання у своєму житті. Так що це дійсно було цікаво для мене, те, як ви можете справлятися з такими відлуннями дитячого досвіду, як доросла та зріла людина.

Перед виходом диска гурт випустив чотири кліпи – на пісні “Lux Æterna”, “Screaming Suicide”, “If Darkness Had a Son” та заголовну пісню “72 Seasons”. Усіх їх зняв режисер Тім Саченті.

У пісні You Must Burn бас-гітарист Роберт Трухільо вперше заспівав партію бек-вокалу на студійних записах групи.

У понеділок, 10 квітня, гурт також виступив із синглом «Lux Æterna» у вечірньому шоу Джиммі Кіммела.

А ввечері 13 квітня, перед виходом альбому, Metalllica там же влаштували прем’єру синглу «If Darkness Had A Son».

Metallica 72 seasons

Послухати «72 Seasons» можна на Youtube-каналі гурту в нашому телеграм-каналі та в ефірі онлайн радіо Rock FM.