Scorpions готують альбом Rock Believer

Наприкінці зими, 25 лютого, відбудеться реліз 19-го студійного альбому німецької рок-легенди Scorpions. Незважаючи на світові музичні тенденції, що сильно змінилися, колектив з півстолітньою історією все ще вірить у силу року, і це чітко відображено в назві нового альбому Rock Believer, або Віруючий у рок.

Scorpions

Платівка Rock Believer стане першою, що повністю складається з оригінального матеріалу після Return To Forever, що вийшла у 2015 році. І це буде перший альбом, записаний з новим барабанщиком, Міккі Ді (Mikkey Dee), який у минулому грав у Motörhead.

Scorpions Rock Believer

Замислюючи цей альбом, музиканти Scorpions хотіли повернутись до духу своїх платівок 1980-х. З цією метою вони залучили до проекту американського продюсера Greg Fidelman та мали намір вирушити на запис до Лос-Анджелеса. Але пандемія завадила планам. У результаті група записала більшу частину треків у рідному Ганновері. Ну а щодо ретродуху альбому… Так чи інакше, Scorpions вдалося зловити його і без Фідельмана, про що свідчать слова вокаліста Klaus Meine: «Альбом з’явився з ДНК Scorpions із ядром із композицій Шенкера/Майне. Ми записали його як гурт наживо в одній кімнаті, ніби це було у 80-ті роки».

Клаус Майне підкреслив, що до створення Rock Believer сторонні автори не залучалися зовсім, на відміну від попередньої платівки, де багато треків було написано у співавторстві з Mikael Nord Andersson та Martin Hansen. Перший сингл до альбому гурт Scorpions випустив ще у квітні 2020 року з метою підтримати людство на початку нових важких часів та подарувати надію на краще завтра. Композиція так і названа Sign Of Hope або Символ надії.

Пропонуємо її згадати:

Другим синглом стала композиція Peacemaker, що вийшла днями, 4 листопада, причому відразу з кліпом, і він наприкінці статті. Вона теж має непряме відношення до пандемії коронавірусу, але значно більше — до численних війн та інших подій.

Пісня закликає до миру та єднання, тому так і називається «Миротворець». Клаус Майне розповів її історію: «Я не збирався писати політичну пісню, але в мені засів рядок: “Миротворець, миротворець, усмири трунаря”. Так багато людей загинуло під час пандемії, але й до неї були війни та відбувалися жахливі речі, що означають, що трунар працює понаднормово. Можливо, настав час дати йому перепочинок!».

Scorpions Peace Maker

Вокаліст Scorpions продовжує: «Будучи музикантами, які подорожують світом протягом стількох років, граємо ми на Близькому Сході або в будь-якому іншому місці, де війна не так вже й далеко, ми дійсно відчуваємо, як багато значить музика».

До речі, 26 березня 2022 року колектив розпочне свій тур із 9-денної резиденції у лас-вегасівському готель-казино «Планета Голлівуд» у театрі Zappos та продовжить гастролі в Європі. З цього приводу гітарист Рудольф Шенкер (Rudolf Schenker) сказав: «Перспектива виступити з моїми товаришами по групі перед сотнями тисяч шанувальників наступного року і показати їм наш новий альбом викликає у мене по шкірі мурашки. Цей альбом та майбутнє світове турне стануть чимось особливим у нашій кар’єрі».