Прах Леммі Кілмістера став частиною пам’ятника музикантові у Франції

Частина праху Lemmy Kilmister була використана при створенні нової пам’ятки музикантові у Франції у комуні Клісон, де щорічно проводиться Hellfest – один із найбільших фестивалів важкої музики в Європі. Автором вражаючого монумента стала скульптор Каролін Бріссе (на першому плані на фото у галереї). Висота пам’ятника – понад 12 метрів.

Офіційна церемонія на честь Леммі та встановлення пам’ятника відбулася 23 червня. Наприкінці виступу Scorpions, у складі яких зараз грає екс-барабанщик Motorhead Міккі Ді, приєднався екс-гітарист Motorhead Філ Кемпбелл. Hellfest був одним із улюблених фестивалів Леммі Кілмістера. Motorhead виступали на першому фестивалі в 2006 році. Потім обов’язкова наявність Леммі та компанії у лайнапі події стала традицією. Частиною нової скульптурної композиції стала мініатюрна копія урни, в якій зберігається основна частина праху Леммі. Оригінальна урна знаходиться на цвинтарі Форест Лон у Голлівуді. Нагадаємо, що легендарний рокер помер у грудні 2015 року у віці 70 років від раку.

Процес створення монументу зняли на спеціальному відео, яке виклали на офіційному Youtube-каналі Motorhead.

Новий пам’ятник лідеру Motorhead встановили замість іншої скульптури, присвяченої музикантові, та встановленої шість років тому. Її вирішили демонтувати через те, що гіпс, з якого її було зроблено, став руйнуватися. Новина про демонтаж старої пам’ятки в частині постійних відвідувачів фестивалю викликала смуток, проте вона змінилася натхненням після того, як вони побачили новий монумент.

Додамо, що раніше стало відомо, що частину праху Леммі додали в пам’ятні кулі, розіслані знаменитим рокерам і близьким друзям музикантам.