Brian May висловив розчарування, що Мері Остін продає речі Freddie Mercury на аукціоні

Брайан Мей висловив розчарування, що подруга Фредді Мерк’юрі Мері Остін, якій вокаліст Queen заповів більшу частину свого стану, розпродає на аукціоні особисті речі музиканта. У своїх соцмережах Брайан поділився фотографією Меркьюрі, який грає на його гітарі, залишивши коментар.

Brian May Mercury

Неодмінно думаю так багато про Фредді у ці дивні дні. У той час, коли була зроблена ця фотографія, я впевнений, що мені не здавалося особливо важливим бачити, як пальці Фредді танцюють на моїй саморобній гітарі. Тепер це викликає хвилю теплих почуттів та чудових спогадів. Його так не вистачає. Завтра <…> найпотаємніші особисті речі Фредді та чернетки, які були частиною того, що ми ділили протягом багатьох років, підуть з молотка, щоб дістатись тому. хто запропонує найвищу ціну, та зникнути назавжди. Не можу спостерігати за цим. Для нас, його найближчих друзів та сім’ї, це надто сумно.

freddie bryan guitar

Торги, про які говорить Брайан, стартували 6 вересня в аукціонному будинку «Сотбіс». Мері Остін виставила на них близько 1500 особистих предметів Фредді Мерк’юрі, включаючи рукописні чернетки пісень Queen. Вона так говорила про рішення продати ці речі.
Ось уже багато років я мала радість та привілей жити в оточенні всіх чудових речей, які Фредді придбав і так любив. Але минули роки, і настав час мені прийняти важке рішення закрити цей особливий розділ у моєму житті.

На торгах уже встановлено кілька рекордів. Фортепіано Yamaha Grand Piano, на якому Фредді складав “Bohemian Rhapsody”, продали за 2,2 мільйона доларів – на 100 тисяч доларів дорожче, ніж виручили за продаж рояля Steinway Джона Леннона 2000-го, на якому була написана пісня “Imagine”. Срібний браслет у вигляді змії, який був на Мерк’юрі у кліпі «Bohemian Rhapsody», пішов з молотка за 881 717 доларів (у 100 разів дорожче за початкову ціну). Вартість стала рекордною серед ювелірних прикрас, що колись належали рок-зіркам.

Раніше саме після оголошення про аукціон стало відомо, що спочатку “Bohemian Rhapsody” була “Монгольською рапсодією”. Нотатки з текстом Bohemian Rhapsody були написані від руки в блокноті з логотипом авіакомпанії British Midland Airways. Їх продали на торгах за 1,7 мільйонів доларів.