Ozzy Osbourne розповів про те, як відбувається його лікування

В останньому випуску програми Ozzy Speaks Оззі Осборн поговорив із сувідучим Біллі Моррісоном про лікування хвороби Паркінсона стовбуровими клітинами.

«Я щойно повернувся від лікаря після того, як мені ввели кілька стовбурових клітин, — поділився Осборн в ефірі. — У мене була одна така процедура близько трьох місяців тому, і це було повторне обстеження, і я маю пройти його приблизно через шість місяців».

Ozzy Osbourne 2024

Оззі доповнив:
«Річ у тому, що в тебе це є, і ти кажеш: «Я почуваюся не дуже добре»; але я не знаю, що було б, якби я цього не мав».

Діагноз був поставлений легендарному фронтмену Black Sabbath ще в 2003 році, у нього дуже рідкісна генетична форма хвороби Паркінсона – невиліковного прогресуючого неврологічного захворювання, яке вражає нейронні клітини головного мозку, які відповідають за вироблення дофаміну.

Ozzy Osbourne 2023

2023 року Оззі розповів в інтерв’ю Rolling Stone про можливість повернення до концертної діяльності:
«Я збираюся робити це поступово, і якщо зможу виступити знову, я так і зроблю. Але це було схоже на прощання з найкращими стосунками в моєму житті. На початку моєї хвороби, коли я перестав гастролювати, я був дуже злий на себе, на лікарів і на весь світ. <…> Я не збираюся виступати в ролі нерішучого Оззі у пошуках співчуття. Який, чорт забирай, у цьому сенс? Я не збираюся виступати в інвалідному візку. Нещодавно я бачив виступ Філа Коллінза, і в нього практично ті ж проблеми, що й у мене. Він дістається туди в інвалідному візку. Але я не можу так».

Оззі Осборн мріє дати хоча б один останній концерт, на якому зможе подякувати своїм фанатам:
«Якщо я не зможу продовжувати виступати на регулярній основі, я просто хочу бути достатньо здоровим, щоб виступити на одному концерті, де я зможу сказати: «Привіт, хлопці, дякую за моє життя». Це те, чого я прагну, і якщо я впаду мертво наприкінці цього — я помру щасливою людиною».

Ozzy Osbourne Grammy

Нагадаємо, що в липні 2023 року Князь темряви скасував свій виступ на фестивалі Power Trip через фізичне нездужання, що триває, а також європейський тур із запрошеними учасниками Judas Priest, який переносився тричі з 2019 року.